Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Úspěšná kvalifikace znamená účast kadetek U17 v lize i příští sezonu

14.06.2022 | Jáchym Povolný

Naše kadetky úspěšně zvládly kvalifikaci o celostátní ligu a všichni basketbaloví fandové se tak mohou těšit na další ligové zápasy v Benešově!

 

Cesta kvalifikací vedla nejprve 21.-22.5. v 1.kole čtyřčlennou skupinou (USK Praha, Čelákovice, Louny), ve které se naše hráčky umístily na 3.místě. Ve 2.kole 4.-5.6. nás pak čekaly souboje s družstvem Litoměřic. Více v komentáři trenéra.

Jiří Mazur (hlavní trenér):

Po zhruba měsíční přípravě jsme vstoupili do 1.kola kvalifikačních bojů o celostátní ligu dívek U17 s nově složeným týmem.


BC Benešov – USK Praha B 39:71

V prvním sobotním utkání jsme narazili na budoucího vítěze skupiny, velmi silný tým USK Praha B, který byl tvořen hlavně hráčkami se zkušenostmi z extraligy. Naše kadetky nastoupili do zápasu s přehnaným respektem a soupeř si tak dokráčel k lehké a jisté výhře.


Tygřice Louny – BC Benešov  41:92

V dalším odpoledním utkání nás čekal tým Tygřic z Loun, v sezoně neporažený tým nadregionální ligy U15. Jak velký rozdíl je mezi NRL a celostátní ligou se ukázalo hned vzápětí, kdy jsme soupeře jednoznačně přehráli a zvítězili. Touto výhrou jsme si zajistili postup do druhého kola kvalifikace, byť nás ještě čekalo utkání s Čelákovicemi.


Pandy Čelákovice – BC Benešov  44:42

V nedělní utkání s čelákovickými Pandami se rozhodovalo již pouze o tom, z kterého místa půjdeme do druhého kola. Po velmi vyrovnané bitvě nás bohužel opět zradilo neproměňování jasných příležitostí a trestných hodů a soupeři jsme tak nakonec podlehli těsně o dva body a skončili na třetím místě naší skupiny.


Ve 2.kole nás čekalo dvojutkání s Litoměřicemi, které hrají s menším počtem hráček nepříjemnou zónovou obranu, na kterou jsme se snažili naše hráčky připravit.


BC Benešov – Slavoj BK Litoměřice  74:37

4.června v prvním utkání na domácí palubovce to byl v našem podání od první minuty skvělý týmový výkon a chci holky pochválit za to, jak dodržovaly stanovený plán hry, kdy využily každé příležitosti k rychlému protiútoku a velmi dobrou obrannou hrou soupeře k ničemu nepustily. Tentokrát nás zdobila i úspěšnost trestných hodů téměř 70 procent, dařila se nám i střelba ze střední a dlouhé vzdálenosti, což bylo proti zónové obraně soupeře  stěžejní. Toto vše nám dalo do odvety náskok 37 bodů.


Slavoj BK Litoměřice – BC Benešov 27:59

V neděli 5.června jsme sehráli odvetu v Litoměřicích. První čtvrtina nám vůbec nevyšla (1:8) a chvílemi to vypadalo, že si holky vrazily na výlet a nikoliv ke kvalifikačnímu utkání, hlavně po střelecké stránce. Podařilo se nám ale udržet holky nahoře, aby nezačaly panikařit a nesnažily se to zlomit za každou cenu. Od druhé poloviny utkání jsme již opět dominovaly a holky si sebevědomým výkonem došly i pro druhou výhru v sérii a zaslouženě si tak vybojovaly právo účasti v celostátní lize kadetek.


Závěrem chci říci, že mám ohromnou radost z týmového výkonu, kdy byla každá jedna hráčka od začátku utkání soustředěná a každá plnila své úkoly na palubovce. Věřím, že v nasazeném trendu a píli budeme pokračovat a budeme se posouvat stále dál. V silách týmu to určitě je a já se moc těším na to, co vše jsme schopni společnou prací dosáhnout.

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS