Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Brandýský turnaj byl pro děvčata poslední v sezóně

16.06.2022 | Michal Holeš

Děvčata kategorií U10G/B a U12G vyrazila společně ke svému závěrečnému turnaji sezóny do Brandýsa. Turnaj již braly jako přípravu s pravidly platnými pro následný ročník. Mladší dívky nastoupily v kategorii v tzv. mixu, tak si přizvaly také své tři chlapecké spoluhráče.

Hned první zápas byl vítězný, stejně tak jako další utkání proti dívčím soupeřkám. Proti chlapeckým týmům jsme naopak prohráli. Výsledkem je 6. místo a dobrý pocit za předvedený výkon se zapojením několika nováčků.
Ve starší kategorii jsme zahájili proti USK Praha a připomněli si tak vstup do Národního Finále U11G. I v tomto případě jsme získali skalp tohoto slavného, o rok staršího, basketbalového soupeře. V zápase proti Hradci Králové jsme favorita na turnajové vítězství zaskočily skvělou týmovou hrou a přesným zakončením a zápas byl minimálně do poločasu vyrovnaný. Z náročného programu posledních týdnů nám ale v takto prestižním zápase došly síly a hradecké Lvice si závěr zápasu pohlídaly.

Díky náhlé změně pořadatelů nám nečekaně přiřadily v prvním kole play off pozdějšího vítěze turnaje Pardubice.
Velmi tvrdý a vrcholný basket soupeřek nám činil problémy a opět ubral mnoho sil a přidal další zranění. Pardubický tým bral zasloužené vítězství. V souboji ve skupině 5.- 8.místo nás čekal zahraniční soupeř z Německého Chemnitzu (Karl-Marx-Stadt). Přes všechny bolístky a zranění jsme si celkem přesvědčivě vyrovnaný zápas pohlídali a zaslouženě zvítězili.

Nedělní zápas o 5. místo jsme zahájili skvěle a několika koši s faulem Elišky Urbanové (později vyhlášené MVP benešovského týmu) odskočili i bodově.
Dívky z HB Basket Praha se však nevzdaly a velmi tvrdou, ale také týmovou hrou postupně náskok stahovaly a dokonce přehouply skóre ve svůj prospěch. Nám se díky několika nedaným nájezdům a drobným chybám, již nepodařilo výsledek otočit a tak na nás zbylo i tak pěkné 6. místo v tomto skvěle obsazeném turnaji.

Jak již bylo řečeno, po náročném jarním programu (NF U11G včetně předešlých kvalifikací, NRT turnaje, 2x jr. NBA, Bystřický turnaj atd.) si holky zaslouží již basketbalový odpočinek a dočerpání sil na další ročník.

Ve všech 3 kategoriích U10, 11 a 12G vidíme obrovský výkonnostní posun, týmového ducha, a to nám dává obrovskou naději do dalších let. Nekompletní tým U12G (r.2010) bychom ale potřebovali doplnit, tak pokud vás alespoň trochu basket láká, nebojte se k nám přijít na trénink a basket si vyzkoušet. Jsme otevřeni všem zapáleným sportovcům a sportovkyním.

 
Aktuální články
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS