Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Kluci U10 sbírali další zkušenosti na turnaji Šmoulinka CUPu v Borotíně

18.11.2022 | Tereza Nováková

Na svůj třetí turnaj sezóny vyrazili v neděli 13.11. kluci U10 do jihočeského Borotína. Do turnaje byly celkem nešťastně nalosovány 2 týmy z kategorie U10 (my a Sojky Pelhřimov) a 2 týmy z kategorie U11 (Borotín a Jižní Supi). Naše mladé družstvo, oslabené o dva šikovné marody, přivezlo navíc na zkušenou čtyři nováčky z přípravky. Přesto, že má Borotín jen 700 obyvatel, vybudoval si za posledních 20 let velmi silnou mládežnickou generaci. 

A právě domácí byli naším prvním soupeřem. Zkušený borotínský tým nedal našim klukům ani centimetr zadarmo, byl rychlejší, technicky vyspělejší a přesně zakončoval. Nám se zpočátku nedařilo vyhodit z autu, přesně nahrát ani utéct driblingem. Bylo nám kluků líto, že musí čelit takové převaze, bylo nám líto i rodičů, kteří se v hojném počtu přijeli podívat na své začínající baskeťáky. Ani bych se nedivila, kdyby z diváckého ochozu přilétl na hřiště bílý ručník :). Při prvním time outu jsme ale klukům řekly, že to přece nevzdáme a musíme bojovat, i takový zápas je cenná zkušenost. Kluci postupně zlepšovali obranu i vyhazování z autu a borotínské skóre už nerostlo takovým tempem. My už se také častěji dostávali ke koši a dávali zasloužené body. Konečné skóre 82:8 možná vypadá hrozivě, ale je v těchto kategoriích celkem běžné. Klukům patří velká pochvala, snažili se, a i když se nedařilo, bojovali dál. 

Druhý zápas byl opět v režii lepšího soupeře s výškovou převahou, naši kluci se však nebáli, bojovali a herní činnosti zas o trochu vylepšovali. Pražský tým Jižní Supi nás porazil 69:13. Poučení z těchto zápasů je jednoznačné – zapracovat na obranných činnostech (správné postavení, orientace v prostoru, rychlý návrat do obrany). 

Chuť jsme si spravili až v posledním zápase, ve kterém jsme nastoupili proti podobně (ne)zkušenému družstvu Sojky Pelhřimov. Vyrovnanější hra nabídla pěkné basketbalové momenty i z naší strany, dokázali jsme si už lépe přihrávat a dobře zakončovat. Díky zlepšené obraně a neutuchající bojovnosti jsme získávali hodně míčů a postupně zvyšovali náskok až na konečných 36:18. Závěrečná výhra velmi potěšila kluky, trenérky i rodiče, a nakonec jsme i ty medaile dovezli. Konec dobrý, všechno dobré ;)!

 
Aktuální články
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS