Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Kluci U10 byli na turnaji ve Strakonicích

20.12.2022 | Tomáš Filip

V sobotu 17.12. vyrazili chlapci U10 na turnaj do Strakonic. Vzhledem k veliké marodce a zraněním jsme museli kádr doplnit i staršími kluky a dvěma slečnami, kterým moc děkujeme, že se k nám přidali a byli oporou našeho nezkušeného týmu. V turnaji nás čekali tři soupeři. 

V turnaji nás čekali tři soupeři. První zápas byl s SKB Rokycany. Od začátku zápasu hrál soupeř aktivně a využíval našeho nedůsledného bránění. Snad i brzké vstávaní způsobilo, že než jsme se trochu rozkoukali, byl konec první části a prohrávali jsme 16:0. Ve druhé části jsme začali lépe bránit a tak jsme nedostávali laciné koše jako v předchozí části. V útoku se nám ale nedařilo proměňovat jasné příležitosti, přesto jsme v druhé části dali o koš víc než soupeř. Třetí část ovšem zas vyzněla pro Rokycany a naše koncentrace byla rázem pryč a naše trápení pokračovalo do konce zápasu, který vyhráli Rokycany zaslouženě 34:6.

Druhý zápas byl s BK Strakonice B . Úvod začal opatrně a nás opět trápila neúspěšná koncovka. Soupeř na tom byl podobně a tak jsme v první části viděli po jednom koši na každé straně. V další části zápasu se nám podařilo dát uklidňující koš a pomalu jsme zvyšovali náskok. Herně se nám začalo dařit a byli jsme lepším týmem ve všech směrech. Tento zápas jsme vyhráli 28:6.

Poslední zápas nás čekal soupeř BK Strakonice A. Byl to zároveň i poslední zápas turnaje a tak se rozpoutal boj a druhé místo v turnaji. Měli jsme bohužel špatný start do zápasu a tak soupeř trestal naší nedůslednost. Začala se zas vkrádat nejistota do našich útoků a rodili se chyby v obraně. První část skončila 14:6: pro Strakonice A. I ve druhé časti jsme nedokázali zlepšit výkon a tak na tabuli svítilo skóre 20:8 .Do třetí části jsme zvýšili aktivitu, přidali bojovnost, ale úspěšnost proměňování se blížila nule. Přesto že se nám začala dařit kombinace nedařilo se nám prolomit střeleckou smůlu a tak jsme nakonec prohráli 36:18.

Na turnaji jsme obsadili pěkné třetí místo. Když si uvědomíme, že jsme jeli v oslabené sestavě a s nováčky, kteří trénují teprve první sezónu , nebyl to vůbec špatný výsledek. Bylo postupně vidět zlepšení všech hráčů a pomalu si všichni začínali uvědomovat jak je důležité se soustředit na tréningu na věci které procvičujeme. Všechny bych chtěl pochválit, že bojovali i za nepříznivého stavu a snažili se o co nejlepší umístění v turnaji.

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS