Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Bilance podzimní části sezony aneb jak se nám dařilo?

01.01.2023 | Jakub Malý / Ondra Zahradníček

Vánoční svátky byly první delší pauzou v sezóně a pro většinu družstev rozdělily základní hrací část na dvě poloviny. Jak se zatím našim družstvům dařilo se dozvíte v tomto rychlém přehledu.

MINIŽÁKOVSKÉ KATEGORIE

Nejmenší naděje U10 - Turnaje Šmoulinka CUP
Naši nejmladší hráči a hráčky sbírali své první zápasové zkušenosti v turnajích pro nejmenší. V této kategorii nejsou výsledky to nejdůležitější. Radost v očích z každé povedené akce a hrdost s jakou nosí žlutomodrý dres je to co se počítá! Kluci U10 za sebou mají již 4 turnaje, holky U10 hrály na podzim dvakrát. Nejčastějším umístěním bylo 3. místo. 

Nejmladší minižákyně U11G - Krajský přebor
Nejmladší minižákyně odehrály na podzim v přípravné soutěži 10 zápasů a všechny vyhrály.
Před Vánoci zvládly odehrát i první zápas kvalifikace o Národní finále, ve kterém porazily Brandýs 76:17.
Tabulka ZDE

Nejmladší minižáci U11B - Krajský přebor
Nejmladší minižáci měli na programu 12 zápasů. S bilancí 8 výher a 4 porážky patří do horní poloviny tabulky. I v této soutěži jde hlavně o získávání nových zkušeností, správných basketbalových návyků a radosti ze hry. V kvalifikaci o Národní finále "mixu" dívek i chlapců benešovský tým neuspěl a dvakrát podlehl soupeři z Brandýsa.
Tabulka ZDE

Mladší minižákyně U12G - Krajský přebor
Mladší minižákyně měly na programu zatím 6 zápasů. V 5 zvítězily a připsaly si pouze jednu prohru.
V kvalifikaci o Národní finále vyhrály oba semifinálové zápasy a postoupily do další fáze.
Tabulka ZDE

Starší minižákyně U13G - Krajský přebor
Starší minižákyně mají bilanci 6 výher - 3 prohry a v desetičlenné tabulce jim prozatím patří třetí místo. 
Kvalifikaci o Národní finále mají pro nemoc soupeře přeloženou na leden 2023.
Tabulka ZDE

Starší minižáci U13b - Krajský přebor
Starší minižáci byli podivným klíčem přiřazeni do skupiny týmů s ambicemi na postup na Národní finále. Se soupeři se perou statečně, přesto zatím v žádném z 10 zápasů na výhru nedosáhli.
Tabulka ZDE


ŽÁKOVSKÉ KATEGORIE

Starší žákyně U15G - Nadregionální liga
Starší žákyně odehrály 9 zápasů, přičemž čtyři z nich dokázaly vyhrát, pátý kontumačně. Díky tomu obsadí ve skupině B pěkné třetí místo. V jarní části pak budou bojovat se stejnými soupeřkami.
Tabulka ZDE

Starší žáci U15B - Nadregionální liga
Starší žáci hrají letos NRL ve skupině D. Z dvanácti zápasů dosáhli na 4 výhry a ve skupině D jsou na 6. místě. Několik zápasů ale prohráli jen o pár bodů, a tak mohou v jarních odvetách cílit na vyšší počet výher.
Tabulka ZDE


DOROSTENECKÉ KATEGORIE

Kadetky U17G "A" - Celostátní liga
Kadetky U17 jsou jediný mládežnický tým BC Benešov, který hraje vyšší soutěž - celostátní ligu. Na zvýšení počtu týmů ale tvrdě makáme.:) V lize bojují každý zápas naplno a jejich úsilí jim přineslo tři výhry z devíti zápasech. V tabulce skupiny B jsou zatím předposlední, ale na dostřel od týmů na vyšších příčkách.
Tabulka ZDE

Kadetky U17G "B" - Nadregionální liga
Tabulka šestičlenné skupiny B je poznamenána řadou odložených zápasů. Vánoce stráví béčko kadetek na skvělém druhém místě. S bilancí 5 výher - 5 porážek však pravděpodobně po dohrání zápasů klesnou na čtvrté místo.
Tabulka ZDE

Kadeti U17B - Nadregionální liga
Kadeti U17 mají odehraných 5 zápasů a s bilancí 3 výhry - 2 porážky bojují o horní polovinu tabulky. Pokud na sobě budou dál pracovat, tak je umístění na špičce tabulky určitě reálné.
Tabulka ZDE

Juniorky U19G - Nadregionální liga
Juniorky nastupují v NRL U19 převážně s hráčkami mladší kategorie U17. Díky sérii výhra - 3 prohry - 3 výhry - 3 prohry a bilanci 4 výhry / 6 porážek drží v tabulce 3.místo. Pokud dodrží svůj rytmus, čeká je po Vánocích výhra. :)
Tabulka ZDE

Junioři U19B - Nadregionální liga
Junioři nastupují v kategorii U19 stejně jako dívky s jádrem týmu U17 doplněným několika hráči ročníku 2005. Soupeři je zatím drtí rychlostí a agresivitou. Výsledkem je zatím nelichotivá bilance 5 zápasů - 5 porážek.
Tabulka ZDE


DOSPĚLÉ KATEGORIE

Ženy A - 2.liga
Po komplikovaném úvodu sezony (mnoho odložených zápasů a úvodní prohra) se ženy A rozjely k velké sérii a s bilancí 7 výher - 1 porážka vedou skupinu B 2. ligy! Po Vánocích začínají odvety a my věříme, že svou sérii výher ještě prodlouží.
Tabulka ZDE

Muži A - 2.liga
Muži A hráli 6 z prvních 8 zápasů na palubovkách soupeřů. I to mělo vliv na nepovedený start do sezony, kdy se s bilancí 2 - 5 krčili u dna tabulky skupiny B. Série pěti výher v řadě ale vše otočila a vystřelila Benešáky na třetí místo tabulky. Aktuální bilance je 7 výher - 5 porážek.
Tabulka ZDE

Ženy B - Středočeská liga
Pokud ženy B nepřekvapí slabší střelecký den, tak patří k úplné špičce Stč. basketbalové ligy. Se sedmi výhrami z deseti zápasů jsou na druhém místě tabulky.
Tabulka ZDE

Muži B - Středočeská liga
Muži B letos výrazně omladili tým. Po deseti odehraných zápasech mají 1 výhru a 9 porážek. K výhře ale neměli několikrát daleko, a tak věříme, že v odvetách se jim povede lépe.
Tabulka ZDE

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS