Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nejmladší minižáci U11 vyhráli v Kolíně

22.03.2023 | Tomáš Filip

V sobotu 18.3. jsme vyrazili na zápas do Kolína. Se soupeřem už jsme letos poměřili síly a oba zápasy jsme vyhráli.

První zápas začal ve velmi bojovném tempu a první koš vstřelil soupeř díky špatnému rozhodnutí rozhodčí na které bylo upozorňováno a to způsobilo že kluci nevěděli zda pokračovat ve hře a dovolili soupeři využít naší nesoustředěnosti ke skórování. Bohužel docházelo ke sporným rozhodnutím ze strany rozhodčích a i když se člověk snaží být nestranný tak na naší straně se pískali kroky a fauly a v následné kroky a stejné zákroky na straně Kolína nebyli potrestány. Důraz Kolína v obraně byl za hranící pravidel , zavěšování a tahání za ruce při naší střelbě vnášelo trochu pochybnosti o stejném metru paní rozhodčí. Kluci ale bojovali a i přes důraznou hru Kolína dokázali zápas otočit a udržovat si mírný náskok. Po polovině zápasu jsme vedli 12:11.Druhá polovina zápasu se nesla ve stejném duchu a i když jsme byli tvořivější tým nedařilo se nám proměňovat šance a tak skóre bylo dlouho vyrovnané. Poslední část zápasu ale byla v naší režii, rychlou kombinací jsme nedovolovali soupeři přistupovat k hráčům a dovolit jim nepříjemnou hru do těla. Vrátila se nám radost ze hry a zápas jsme vyhráli zaslouženě 36:29.

O přestávce došlo k rozmluvě trenérů s rozhodčí a vyjasnění si některých sporných rozhodnutí.

Do druhého zápasu nastoupil soupeř aktivně a tak měla hra vysoké tempo už od začátku zápasu. My jsme pokračovali ve výkonu z konce prvního zápasu a nedovolovali jsme soupeři snadno skórovat. První část jsme díky bojovnosti vyhráli 8:2.V druhé části ale soupeř nenechal nic náhodě a poslal na palubovku to nejlepší co má. My jsme ale chtěli ohrát i méně zkušené kluky a dovolit jim nasát atmosféru ostrého zápasu. Musím říct, že si nováčci vedli dobře a i přes pár drobných chyb se postupně celkem rychle přizpůsobili hře a ukázali svůj potenciál do dalších zápasů. Po polovině zápasu tak svítilo na tabuli naše těsné vedení 15:14.Třetí dějství bylo asi nejnapínavější a i když jsme si v začátku udržovali mírný náskok soupeř nám nechtěl dovolit větší odskočení ve skóre a ke konci části dokázal strhnout vedení na svojí stranu. Do posledního dějství jsme tak nastupovali za nepříznivého stavu  21:25 v prospěch Kolína. Ačkoliv se rozhodování rozhodčích v druhém zápase výrazně zlepšilo , důraz hráčů z Kolína slavil úspěch a tak si udržovali mírný náskok až do posledních 3 minut zápasu, kdy jsme začali uskutečňovat náš velký obrat v zápase. Poslední vteřiny nenechali nikoho klidným. Naše vedení mohla změnit jedna povedená akce soupeře a proto nikdo z hráčů nechtěl udělat chybu. Na tabuli se zastavila časomíra na 1 vteřině do konce utkání a rozehrávalo se u našeho koše. Napětí by se dalo krájet .Kluci ale závěr zvládli skvěle a vyhráli i druhý zápas 38:36. Po závěrečném zahoukání vtrhli všichni hráči na hřiště a oslavovali úžasný obrat v zápase. 

Chtěl bych pochválit kluky za jejich výkon a že opět ukázali sílu celého týmu. Myslím, že i fanoušci a hlavně náš úžasný fanclub ,který dorazil podpořit náš tým si užil toto sportovní drama a užíval si krásu tohoto sportu.

 
Aktuální články
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS