Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Turnaj v Českém Brodě měli nejmladší minižáci U11 jako přípravu na Easter Cup

05.04.2023 | Tomáš Filip

V neděli 2.4. zavítali nejmladší minižáci U11B na turnaj do Českého Brodu, kde poměřili síly s domácím BK Český Brod, SK Velká Ohrada a SŠB Pardubice.

V úvodním utkání jsme nastoupili proti domácímu týmu BK Český Brod. Na úvod zápasu se oba týmy oťukávali ale s přibývajícími minutami zápasu jsme přebírali kontrolu nad zápasem a před koncem první části jsme vedli 14:4. Soupeř vystřídal a na palubovku poslal rychlejší pětku a náhle jsme začínali mýt problém v obraně a než jsme se vzpamatovali bylo naše vedení jen 16:12. Třetí část už opět patřila našemu týmu. Překvapili jsme soupeře rychlou kombinací a dařilo se nám trestat i z trestných hodů, což byla naše slabina v předchozích utkáních. Dobrá obrana a rychlý přechod do útoku nám přinesl vítězství v poměru 42:28.

Druhý zápas byl s týmem SK Velká Ohrada a už od začátku jsme začali ve vysokém tempu. Měli jsme obavu, že tento soupeř může stát v cestě za vítězstvím v turnaji. Díky aktivitě v útoku jsme si brzy vytvořili uklidňující náskok a v první části jsme nedovolili soupeři skórovat. Opět jsme trestali úspěšnými trestnými hody a tak po polovině utkání svítilo na tabuli 39:5 pro Benešov. Druhá část zápasu se odehrála podle stejného scénáře a Benešov zvítězil i ve druhém klání 83:14.

Poslední soupeř byl SŠB Pardubice, který dorazil pouze s 11 hráči a překvapil svým nástupem a ukázal, že má dost sil i ve třetím zápase. Útoky se střídali ze strany na stranu a i skóre se měnilo ve stejném scénáři. Naše obrana nebyla úplně stoprocentní a tak bylo potřeba vystřídat celou pětku a změnit rytmus hry. Postupně jsme začali hrát naší hru a vytvořili si dostatečný náskok do druhé časti zápasu v poměru 33:4 v prospěch Benešova. Konečné vítězství 69:13 nám zajistilo prvenství v turnaji a povzbudilo náladu před těžkým mezinárodním velikonočním turnajem Easter Cup Klatovy, kam náš výběr odjíždí už 6.4.2023.

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS