Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

"Tour de France 2023" aneb minižákyně na turnaji ve Francii

07.04.2023 | Roman Beneš

Náročný jarní program vrcholící Národními finále dívek U11, U12 a U13G jsme si víkend před Velikonocemi zpříjemnili mezinárodním turnajem ve francouzském Pacé a Saint-Gilles nedaleko Rennes, kde se představilo 16 dívčích a 24 chlapeckých týmů.

Na turnaj jsme byli původně přizváni na vyplnění autobusu týmem DBAK Plzeň, který na turnaj jezdí opakovaně, nicméně pokaždé v jiném složení, jelikož je vždy pořádán pro stejnou věkovou kategorii U13G (12let). My jsme však vycestovali s dvěma týmy, BC Benešov U13G a Bystřice U12G. 

Cestou jsme měli šanci navštívit romantické místo Le Mont Saint Michel, namísto tou dobou demonstranty okupované Paříže a horami odpadků…. Příště snad tedy dojde i na Paříž, přestože návštěva tohoto opatského kostela, který je 4. nejnavštěvovanější památkou Francie, byla neopakovatelná a rozhodně stála za to.

Turnaj jsme díky nalosování do silných skupin nezačali nejlépe a první den vyhráli jen jeden zápas ze šesti. Druhý den však oba naše týmy zvítězily ve všech dalších 6ti zápasech a vybojovaly celkové 9. resp. 13. místo. Náš partner DBAK měl větší štěstí na los a povedlo se mu vybojovat krásné 4.místo na turnaji a také si zahrály zajímavý zápas proti zvučnému soupeři z Barcelony.

Závěrečná finále dívek i chlapců byla přehlídkou vrcholného basketbalu, se skvělou podporou plné haly v počtu fanoušků, za které by se nestyděla ani naše reprezentace dospělých. Ještě větším zážitkem byl závěrečný ceremoniál, na kterém si organizátoři dali zvlášť záležet. A pak už nás čekala opět 17ti hodinová cesta domů, z které jsme si přivezli horu zážitků, nových zkušeností a přátel. A co víc si přát? Asi to, abychom si tento zážitek zase mohli příští rok zopakovat. 

Turnaj byl přínosem nejen basketbalovým, ale také zkušenostmi do života, kdy jsme byli po dvojicích ubytování v rodinách a dívky si tak měly možnost procvičit Angličtinu, poznaly místní zvyky a nové přátele.

 
Aktuální články
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS