Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Do Klatov na turnaj Easter Cup vyrazili nejmladší minžáci U11

11.04.2023 | David Březina

Nejmladší minižáci se rozhodli poměřit síly na Velikonočním turnaji ESTER CUP KLATOVY 2023.

Odjeli jsme ve čtvrtek 6.4. vlakem směr Západní Čechy …..

Hned po příjezdu jsme vyfasovali skupinu se třemi týmy a to

1. Tus Traunreut (Německo)
2. Jiskra Domažlice
3. BK Strakonice
4. BC Benešov

První zápas jsme začali proti TUS Traunreut. Byli jsme plni očekávání a nervozity, jelikož to byl vůbec první zahraniční soupeř našich kluků.
Taky jsme začali dost nervózně a možná trochu rozlámáni po cestě, ale postupem času se klid přenesl i na palubovku. Hodně nás podpořil náš fanklub který celý zápas krásně fandil. Hlavě druhá polovina zápasu byla zcela jasnou záležitostí a příhry do rychlých protiútoků byly jak z basketbalové učebnice. Nakonec jsme zápas odehráli se všemi hráči na lavičce velmi slušně a utrhli jsme první vítězství v turnaji se skore 44: 4 v náš prospěch.
Nutno říci, že soupeř byl již podle velikosti hráčů poměrně mladý, ale nevzdali se a bojovali až do konce.

Po tomto zápase nás čekala večeře ve stylové restauraci školní jídelny, kde musím říci vařili staršně dobře. Myslím, že všem chutnalo. ????
Pak nás čekalo slavnostní zahájení na klatovském náměstí pod Černou Věží. Přítomni byli i zástupci města starosta a hejtman kraje, zástupce ČBF a další ……pak  postupně vyhlašovali všechny týmy a na velkém plátně promítali názvy a za velkého skandování jsme byli hodně slyšet, když na řadu přišel BC Benešov…..
Kluci si to moc užili a na pódiu byla k vidění krásná šou plná tance hudby a soutěží.

Druhý den nás čekalo nepříjemné vstávání, jelikož druhý zápas skupiny začínal už v 8:00 ráno.

Nastoupili jsme proti Jiskře Domažlice, už od pohledu se jednalo o velmi sebevědomý tým s řadou velmi vysokých hráčů.
Od začátku jsme tahali za kratší konec, ale díky velmi slušné obraně jsme nedovolili soupeři úplně lehké koše a tak skóre narůstalo velmi pomalu a na soupeři bylo znát, že né úplně se mu to líbí. Naše šance bohužel ne vždy skončili přes vysoké hráče v koši a tak se bojovalo o každý míč. V první polovině zápasu jsme hledali cestu ke skórování a musím říci, že v druhé polovině ji kluci konečně našli a opět jsme přenesli klid při střelách na soupeřův koš. Druhá polovina již byla herně vyrovnaná a soupeř začal být nervózní včetně trenérů, ale nestačilo to a nakonec jsme prohráli 43:32. Nutno říci, že kdyby se hrálo o cca 5 min déle, tak je udoláme, ale na kdyby se nehraje, tak příště si nesmíme nechat utéct začátek. Moc chválím kluky, bojovali jak lvi a nedali se zatlačit špatným začátkem.
Nakonec tento tým postoupil do finále a všem soupeřům nandal poměrně vysoké skóre, takže za mě jsem moc spokojený, že obrana zafungovala a zbrzdila velmi kvalitní tým soupeře …ještě ta jistota proměňování košů na naší straně a bude to super .
Opět skvělí fanoušci pomohli ke skvělé atmosféře v hale.

Třetí zápas jsme hráli proti BK Strakonice (holky)
Takže jsme očekávali rychlý bojovný zápas. A taky to tak bylo. Tentokrát byl zápas přenášen na streamu a měl jsem spoustu ohlasů od rodičů, že nás sledují.
Zápas začal nervózně, jelikož naši hráči se trochu báli, aby holkám něco neudělali a děvčata toho využila k tomu , že nás poměrně dlouho trápila, ale naše síla a rychlost nakonec slavila úspěch a skóre jsme postupně navyšovali.
V tomto zápase šlo o poměrně hodně, vítězství nás pošle do čtvrtfinále. Zahrála si opět celá lavička a opět skvělí fanoušci nás podporoval i mexickými vlnami. 
Nakonec výhra 44:4. Musím pochválit jak soupeře hlavně za bojovnost, tak naše kluky, že zápas odehráli velmi fair play, i když soupeř byl z kategorie slabších.

Tímto jsme zakončili druhý hrací den a šli jsme si užít taky Klatovy jako město. Navštívily jsme barokní lékárnu a katakomby, kde si kluci prohlédli mumie kněžích místního opatství.

Třetí den nás čekalo čtvrtfinále, kam jsme se po dvou vítězstvích probojovali.

Čtrvrtfinálového soupeře nám turnaj přiřkl Niners Chemitz „A“(Německo)

Již při rozcvičování bylo vidět, že tým soupeře je velmi rychlý a plný šikovných kluků.
Zápas začal bojovně a nikdo nechtěl dát soupeři šanci ke skórování, obrany byli silnější než útok a hlavně na našich klukách byla vidět nervozita, cítili, že můžou hrát o medaile a to je možná trochu svazovalo. Ale to k turnaji patří, musí si zvyknout, že přeci jen nějaké nervy při takových zápasech vznikají.
Zápas to byl výborný plný krásných akcí jak v obraně tak v útoku, oba týmy byly velmi vyrovnané a rozhodovalo opravdu jen štěstí. A škoda jen, že paní rozhodčí nenechali hru plynout, některé jasné fauly při našich střelách nechala bez trestu a naopak u soupeře tyto fauly trestala v náš neprospěch. Naštěstí soupeř toho nevyužil a tak jsme mohli bojovat dál.
Nakonec jsme prohráli 22:18, ale za mě nejlepší zápas na turnaji….Akce, obrany, emoce, fanoušci….krásný zážitek, i když pro nás se slzou v oku. A velmi velké emoce proběhli po závěrečném hvizdu, kdy naši hráči úplně padli a naopak soupeř vystřelil do nebes.
Velká pochvala, i zde jsem cítil hrdost jak kluci zvládli jak zápas, tak i po takovém zápase si se soupeřem podali ruce a bez žádných gestikulací odešli ze hřiště do sprch. I když prostředí nebylo úplně OK, nešla tabule a čas se hlásil „na dotaz“, tak to byla jediná chyba a to by měli pořadatelé do příště napravit.

Tímto jsme se zařadily do zápasů o 5.-8. místo.

Odpoledne nás čekalo derby z Medvědy z Tábora.

Bylo velmi těžké namotivovat kluky k zápasu, ale nakonec jsme nastoupili plni odhodlání k výhře.
Od první čtvrtiny bylo znát ,že jsme unavení a bojovnost nebyla úplně na 100%.
Přesto Táborští nebyli úplně schopni naši obranu překonávat a tak se skóre vleklo jak med po lžíci. Po polovině zápasu bylo skóre vyrovnané a na obou týmech byla znát únava. Přesto velmi sebevědomý tým Medvědů nepředváděl moc pohledný basketbal, byl to spíš boj o to, kdo bude mít víc sil. Do poslední čtvrtiny, kde opět nešla tabule ☹, jsme šli s dvoubodovou ztrátou. Nakonec se projevila naše trpělivost a přesné příhry do rychlého protiútoku, které skončily v obroučce a následný protiůtok jsme ubránili a tak jsme dokázali utrhnout velmi důležitou výhru 18:14 v náš prospěch.
Opět skvělí fanoušci, kteří nás hnali dopředu a myslím si, že i jejich přispěním jsme vyhráli, protože kluci cítily podporu z hlediště.

Večer se konal souboj v dovednostních soutěžích, kam jsme také vyslali naše zástupce a to Ondru Nováka (roč.2014) a Lukáše Urbana (roč.2012) kde se určitě neztratily a patřily k těm lepším hráčům. Odnesli si cenu a diplom za umístění. Všichni jsme jim fandily v hledišti a byla to krásná atmosféra.

Poslední den turnaje jsme opět vyfasovali raní zápas od 8.00, takže únava a brzké vstávání nás docela zmohlo, ale kluci se připravili a docela se už těšili.

O 5. Místo jsem nastoupili proti HB Basket (holky)

Zápas začal úplně strašně, nemohli jsme se trefit do koše a první polovina zápasu byla velmi basketbalově nepohledná, plno chyb a nedůrazu možná i z přehnaného respektu, že hrajeme proti holkám, a brzkého vstávání . Nutno říci, že ze strany holek to úplně fair play nebylo, spousty strkání, kousání, škrábání a štípání jsem v mládežnickém basketbalu snad nikdy neviděl a schovývavost rozhodčích k děvčatům mě místy dost vadila. A tak tento styl hry nesl soupeři ovoce a v polovině jsme prohrávali o 10 bodů.
Nakonec jsme si zvykli a kluci začali více bojovat a předvádět slušnější basketbalové akce a začali holky přehrávat. Pak ale opět děvčata předvedla taktický prvek, kdy při sebemenším doteku upadli a leželi a jelikož se hrálo na hrubý čas, tak už jsme nestihli zápas otočit a nakonec jsme prohráli 14:18. Ale i takové zápasy musíme odehrát a opět jsme ukázali, že jsme schopni těžké zápasy dotahovat a do budoucna i otáčet. A abych soupeře jen nehanil tak i on měl ve svých řadách velmi slušné a šikovné hráčky. A my se příště nesmíme nechat takto zaskočit.

Nakonec BC Benešov 6. místo

Při vyhlášení jsme byli velmi mile překvapeni, že Lukáš Urban byl zvolen do nejlepší pětky turnaje AllStar ve své kategorii. CItil jsem velkou hrdost, i slza ukanula.

Na závěr musím konstatovat, že tolik těžkých zápasů jsme snad ještě nehráli a těsné prohry ukazují, že sice musíme spoustu věcí zlepšit, ale zároveň ukazují, že jsme schopni hrát s každým a trápit sebelepší týmy. Turnaj byl skvělý, nasbírali jsme spoustu zkušeností a myslím, že jsme si sáhli i na dno svých sil jak fyzických tak i hlava musela pracovat na plný plyn. Příště jedeme znovu a pokusíme se utrhnout lepší výsledek.

Všem moc děkuji za podporu a hlavně skvělý Fanclub, který nás hnal dopředu po celý turnaj.

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS