Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Na turnaji Final Four sbíraly starší minižákyně U13 hlavně zkušenosti

02.05.2023 | Tomáš Urban

V základní části krajského přeboru jsme skončili na třetím místě a dostali se tak do závěrečného turnaje nejlepších týmů soutěže Finla Four v Brandýse, kde jsme se střetli s týmy Poděbrad a Brandýsa. Družstvo Sadské se z turnaje odhlásilo. O výsledek nám tentokrát nešlo, tak jsme přijeli s jedenácti hráčkami, z nichž dvě teprve sbírají zkušenosti v prvních zápasech. Plán byl dát volno mladším spoluhráčkám aby pošetřily síly na další turnaje, dobře si zahrát a zapojit nováčky.

Bohužel průběh turnaje nás velmi zklamal. Přístup rozhodčích k dohodnutému uvolněnějšímu střídání hráček byl záporný, stejně tak přístup k vynucování pravidla o obranných vteřinách. Odehráli jsme tedy dva zápasy bez možnosti střídání a s nutností vypomáhat si i za spoluhráčky které se zápasovou hru teprve učí. Hra byla tvrdá, zejména při přechodu na útočnou polovinu a při nájezdech do koše. Potvrdili jsme si, že výhru v zápase si lze zajistit vlastním přičiněním, ne však tím, že naučíme soupeřky bránit bez použití bolestivých faulů, natož pak že přesvědčíme rozhodčí, aby místo příkazů ze seminářů řídili hru s empatií a citem pro hru.
O výsledek nám tedy v zápasech nešlo, i když jsme si dovolili v závěru zápasu proti Poděbradům perličku v podobě zdramatizování koncovky úspěšnou tříbodovou střelou Elišky Hovorkové, proti Brandýsu se pak blýskla Rozka Víšková, která zlepšila cit pro míč v zakončení a proměnila spoustu střel z pod koše, dokonce i jednu šťastnou tříbodovou. Všem holkám patří pochvala za předvedený výkon s nervy drženými na uzdě. Jedné pětce pak i za obětavost pro spoluhráčky a té druhé za dobrou souhru a velkou chuť do hry i ve chvíli, kdy síly opravdu docházely.
Za dva týdny pojedeme na Národní finále, neboli Mistrovství České Republiky, kde se utkáme s věhlasnými týmy. I my do elity dvanácti nejlepších patříme!

BC Benešov – Basket Poděbrady 48:51
Body: Hovorková E. 16, Štětinová 12, Urbanová 9, Kuldová 7, Hovorková M. 4, Víšková, Plachá, Nováková, Berková, Blechová, Pánková

BK Brandýs nad Labem – BC Benešov 65:32
Body: Víšková 13, Kuldová 5, Hovorková E. 5, Štětinová 4, Urbanová 3, Hovorková M. 2, Berková, Nováková, Plachá, Blechová, Pánková

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS