Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

"Máme ligu!", mohly si v neděli zakřičet juniorky U19

22.05.2023 | Jakub Malý / Ondra Zahradníček

Benešovská Dukla hostila o víkendu 20.-21.5. skupinu B kvalifikace o celostátní ligu juniorek. Zabojovat o právo na ligovou účast v příští sezoně chtěly týmy BC Kolín, BK Pelhřimov, TJ Slovan Varnsdorf a samozřejmě domácí BC Benešov.

Cesta za postupem začala našim juniorkám v sobotu dopoledne zápasem proti Kolínu. Naše hráčky vstoupily do zápasu precizní obranou, se kterou si hostující hráčky nevěděly rady, jeden obdržený bod za první čtvrtinu mluví za vše. Ve zbytku zápasu se nám vyhnuly větší krize, a tak jsme vstoupili do kvalifikace vítězstvím 53:35.

BC Benešov - BC Kolín 53:35 (14:1,26:8,41:18)

Naším odpoledním soupeřem byl TJ Slovan Varnsdorf. Pro nás neznámý tým ze severních Čech sbíral v kvalifikaci hlavně zkušenosti. V rychlém utkání se projevila širší rotace benešovských hráček, které si připsaly druhou výhru a čekaly, jak dopadne večerní utkání. V něm zvítězil BK Pelhřimov, a tak se mělo o přímém postupujícím rozhodnout ve vzájemném zápasu v neděli právě s Pelhřimovem, našim dobrým známým z posledních dvou ročníků celostátní ligy kadetek.

TJ Slovan Varnsdorf - BC Benešov 28:87 (5:21,9:43,18:69)

V neděli před polednem byla Dukla pořádně vyhřátá sluncem. Vysoká teplota spolu se solidně zaplněnou tribunou vytvořila elektrizující kulisu pro souboj o postup. 
Tempo zápasu bylo od začátku vysoké. Lépe začaly naše hráčky, ale ještě v první čtvrtině o úvodní náskok přišly a naopak dobře zakončující soupeřky šly do vedení. Po vyrovnané druhé čtvrtině jsme opět vystupňovaly tempo a ve třetí části dokázali stav otočit na +5 bodů pro nás. V úvodu čtvrté čtvrtiny ale obroučky na Dukle zapomněly, že jsou Benešačky hosté jen v zápise. Řada vykroucených střel způsobila, že se Pelhřimov znovu ujal vedení. Závěr zápasu nebyl pro slabé povahy. Koš za koš, šestka za šestku a oba týmy byly stále ve hře. Obrovským nasazením celého týmu a pevnými nervy při trestných hodech Adély Šváchové nakonec nejtěsnějším rozdílem zvítězil tým Benešova (70:69).

BK Pelhřimov - BC Benešov 69:70 (21:15,33:29,46:51)

Radost z přímého postupu je veliká a pochvalu zaslouží celý tým. Hodnocení nejlépe shrnul asistent trenéra Václav Jiráček: “Holky předvedly skvělý a hlavně neuvěřitelně týmový výkon. Daly do toho sílu, srdce, prostě všechno…”.

Zvládnout letošní těžkou kvalifikaci, kdy postupují jen tři týmy oproti obvyklým šesti, je senzační úspěch našich hráček, obzvlášť když postoupily hned v 1.kole jako vítěz skupiny B.
Ze druhé kvalifikační skupiny A postoupil přímo Sokol Hradec Králové. Ve 2.kole se o poslední místo střetnou za dva týdny Jičín s Pelhřimovem.

   

 
Aktuální články
Mladší žáci U14 měli náročný závěr ligové sezony

Závěr ligové sezóny mladších žáků byl negativně poznamenaný překládáním zápasů na žádost soupeřů a naší velkou marodkou. 

 
První setkání přípravek proběhlo v neděli na Dukle

V neděli 21.4. se uskutečnilo první setkání nejmenších baskeťaček a baskeťáků, kterého se zúčastnili děti z přípravek a kroužků...

 
Kadetky U17 lehce přehrály Béčko Sparty

Benešovské kadetky, již nyní s jistotou udržení ligové příslušnosti i pro příští sezonu, sehrály poslední domácí utkání...

 
2.místo ve Final 4 Středočeské oblasti získali starší minižáci U13
 
Mladší žákyně U14 ovládly skupinu žákovské ligy
 
Poslední utkání před MČR starší minižákyně U13 zvládly
 
Play-off 2.ligy žen pokračuje již tuto sobotu na Dukle
 
Mladší minižákyně U12 uspěly v Brandýse
 
Starší minižákyně U13 hrály doma s HBéčkem a Kladnem
 
Poslední dva zápasy sezóny odehráli starší žáci U15
 
Zápasy
2.LIGA skupina A | Neděle 10.12.2023
12. kolo
Tigers České Budějovice - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 06.01.2024
13. kolo
BC Benešov - Jiskra Domažlice
 
2.LIGA skupina A | Sobota 20.01.2024
15. kolo
Sokol Vyšehrad - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Neděle 21.01.2024
16. kolo
TJ Sokol Kbely - BC Benešov
 
2.LIGA skupina A | Sobota 10.02.2024
17. kolo
BC Benešov - SKB Rokycany
 
2.LIGA skupina A | Neděle 11.02.2024
18. kolo
BC Benešov - BK Plzeň B
 
 
BC Benešov & eSports.cz RSS